MySGW250cc

image

Bersedia semua pelagak ngeri dan hardcore serta hantukepala team rider SUZUKI machine-goner-with-smoke..

Kemunculan model baru 250cc yang akan menggegarkan setiap highway yang ada di Malaysia ni..

Kawasaki Ninja dan Honda CBR pasti akan menjeling nakal jika Suzuki GW ni mula berderum..

Sesaper yang hard fan Suzuki Machine dah boleh mula kumpul emas..

Tak lama dah ni..pikul sebijik bawak balik umah..pehtu try kat litar o trek o jalanraya bebas trafik jammed..rasa sendirik seram ke tak ride motor ni..

Alangkan TXR standard pun ramai yang jelas jeles..inikan pula Baby-King..dengan kuasa tujahan yg berganda..

Aishwarya Rai pun akan tersenyum menggoda bila motobikes ni lalu melintas di hadapannya..apatah lagik Preety Jhangiani..lagi haruan beb..hahaha..

Aku pun nak pikul sebijik bawak balik..cuma kene dapat lampu ijau orang umah dulu la tapi..hohoho..

Advertisements

MyESF

Aku tak sangka sungguh instinct yg Tuhan kurniakan pada aku ni cukup kuat..maksud aku dari segi ketepatan ramalan..pernah kan rasa macam arini nak jumpa sangat seseorang tu..tak kisah la sesape pun yg pasti kita kenal dia rapat..jadi tengah jalan2 tu tetiba kita perasan seseorang yg sama dengan kriteria orang yg kita kenal rapat tu..dia tak perasan kat kita..kita nak tegur takut salah orang..kemaluan la pulak nanti kan?

Hurm..patutlah call tak dapat2..rupenya dah leh jumpa depan mata..eh tapi dia dengan sape tu yerk? Nak tegur ke taknak? Ahh tak payah la..buat tak kenal je lah..ni kuala lumpur maa..jiran kat kampung pun tak bertegur kalau terserempak kat sini..bodoh punya prinsip..kerek nak mampus..kat kampung pandai pulak bagi salam..tanya khabar..dunia..kadang tu kita yg tegur dulu..dia leh wat tak kenal pulak..haram kejadah..tunggu la bahan kat kampung nanti..

Tau la kat sebelah baik punya couple ada duduk..wahhh..bukan main mesra lagik..tunggu la..kita tengok sejauh mana akhlak dia yg kita jarang perasan atau nampak kat kampung..pergh!!!? Siap ada adegan romantis tu..hangat bercinta kot ni..tapi kat kampung bila tanya..haram single bujang terang jelas katanya..suci jer..najis kerbau!..

Takpe2..kita dah nampak..apakata set kat minda..kita salah orang..fikir yg baik2 jer tentang kawan baik kita ni..tak sangka kan orang yg kita anggap idola..rupenya hanya lakonan semata..mujur la bukan kat kampung..kalau tak..tobat maksiat..kita nak campur..hahaha..

Hari ni hari nko kantoi..mana tau esok lusa tulat ari kita pulak..buat tak kenal sudah..rahsia simpan..keburukan tutup..cuma dalam hati takkan takde rasa pape kot..!?

Ingat ye..dunia ni kecik je..sejauh mana kita pergi pun..ikhlaskan hati..Tuhan tak pandang akhlak..manusia yg pandang..Tapi tanpa akhlak pun amalan tu boleh ke Tuhan terima? Fikirkan la sendiri..nko dah besar panjang..tau dan paham mana baik mana buruk..mumaiyiz la katakan..huhuhu..

Harap jangan lagik dipertemukan dengan cara yg demikian..segan nak menjawab nanti bila ditanya..simpan sendiri cukup la yerk..

Assalamualaikum..

MyWPB

Salam,
Ini adalah WordPress Blog saya yang pertama. Selamat Membaca. Ingat senang nak setup semua ni tapi rupa-rupanya lebih sudu dari kuah. Hahaha. Entah apa-apa entah. Orang berblog saya pun nak berblog tapi hakikatnya haram tak tau apa sebenarnya function blog ni. Banyak yang kene belajar lagi. Lepas satu satu. Lepas dua dua. Kekadang tak sempat yang tiga. Empat dah keluar dulu. Apa boleh buat. Blog ni berfungsi untuk mengonlinekan apa jua aktiviti yang berlaku dalam hidup realiti untuk dikongsikan dengan dunia cyber. Para pembaca pulak tak pilih bulu. Asal tergerak nak membaca blog mereka akan terus stay membaca setiap ayat dan glosari yang ada dalam blog yang mereka layari.

Leceh gak nak selalu update blog ni. Sebabnya kalau dah sibuk dengan aktiviti harian masakan sempat nak berblog bercerita tentang itu dan ini. Hihihi. Penat tu kalau nak sentiasa berblog. Tapi kalau yang memang berminat dan takde sape-sape yang melarang dia dari berblog. Itu takde masalah langsung. Just cucuk berokband buka Mozilla Firefox dan boleh berblog,

Ok. Dah siap dah satu post dalam blog ni. Susah tak? Hahahaha. Jumpa lagi nanti dalam post-post seterusnya.